طرز تهیه گلت (galette) با بادمجان و قارچ؛ غذای فرانسوی خوشمزه

به گزارش وبلاگ نیازمندی، برای آموزش امروز یک نوع گلت زیبا رو در نظر گرفتیم. گلت (galette) از خانواده تارت و پای به شمار میاد. در واقع خمیر گلت همان خمیر تارت و پای است با این تفاوت که خمیر گلت برخلاف تارت، نیازی به هیچ نوع قالبی ندارد و باید با دست به آن شکل داد! قطعا یکی از دلایلی که باعث محبوبیت گلت شده میتوان همین مورد را نام برد! نیازی به قالب ندارد و تهیه آن آسان و ساده است! امروز با ما در قسمت آشپزی از خبرنگاران بلاگ همراه باشید برای تهیه گلت غذایی خوشمزه و آسان

طرز تهیه گلت (galette) با بادمجان و قارچ؛ غذای فرانسوی خوشمزه

گلت ها را هم میتوان شیرین تهیه کرد و به عنوان کیک و شیرینی یا دسر میل کرد یا اینکه با مواد غذایی پر کرد و یک نوع غذای مجذوب کننده و خوشمزه تهیه کرد. حتما این روزها گلت های مختلفی را در فضای مجازی دیده اید که دوست داشتید خودتان تهیه کنید.

مواد آن را به راحتی میتوانید جایگزین کنید و یک پیش غذا یا یک وعده غذای خوشمزه و نو برای اعضای خانواده درست کنید و در کنارشان از خوردن این غذای مجذوب کننده لذت ببرید! فقط کافیست کلیت تهیه این خمیر را بدانید و بعد با کمی خلاقیت و ابتکار میتوانید برترین گلت های شور و شیرین را به راحتی در منزل تهیه کنید.

مواد لازم جهت تهیه خمیر گلت:
آرد1 و 1/3 پیمانه
کره80 گرم
نمک 1/4 قاشق چای خوری
آب سرد 3 تا 4 قاشق غذاخوری

1- کره را به مکعب های یک سانتی برش دهید. آرد را در غذاساز بریزد. کره های مکعبی خرد شده را به آرد اضافه کنید.

2- نمک را هم در این مرحله اضافه کنید. سپس دستگاه را روشن کنید و چند پالس بزنید تا مخلوط آرد و کره شبیه خرده نان گردد.

3- بعد از این مرحله آب یخ را کم کم به آرد و کره اضافه کنید. ابتدا دو تا سه قاشق بریزید و اگر کافی نبود یک یا دو قاشق دیگر آب اضافه کنید. تا زمانی که مخلوط آرد و آب و کره کم کم حالت خمیری به خود بگیرد و در نهایت خمیر جمع گردد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گلت توت فرنگی؛ دسر فرانسوی با عکس مرحله ای

4- خمیر را سلفون بپیچید و برای مدت حداقل نیم ساعت در یخچال قرار دهید. دقت کنید برای تهیه خمیر، حتما کره کاملا سرد باشد. کره سرد را برش دهید و با آرد مخلوط کنید.

برای تهیه فیلینگ میانی گلت نیاز دارید به:

پنیر خامه ای یا پنیر فتا 100 گرم
ماست چکیده2 قاشق غذاخوری
روغن زیتوندو قاشق غذاخوری
سیر یک حبه
ریحان تازهچند برگ
آویشن1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/4 قاشق چای خوری

سبزیجات شامل:

بادمجان قلمی 1 عدد
قارچ 2 عدد
گوجه گیلاسی به اندازه لازم
کدو(اختیاری)

1- پیاز قرمز 1 عدد کوچک برای تهیه فیلینگ داخلی خمیر، پنیر خامه ای را داخل میکسر یا غذاساز بریزید. ماست چکیده را اضافه کنید.

2- برگ های ریحان را هم به مخلوط ماست و پنیر اضافه کنید. سپس روغن زیتون و یک حبه سیر را اضافه کنید.

3- در نهایت آویشن و فلفل سیاه را به مواد بیفزایید. دستگاه را روشن کنید و چند پالس بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند و حالت کرمی پیدا کند.

4- بادمجان و کدو رو به صورت حلقه ای برش دهید و در تابه کمی سرخ کنید. میتوانید کمی روغن بریزیدبعد کدو و بادمجان را سرخ کنید ولی فقط درحد چرب شدن کف تابه روغن بهره ببرید.

قارچ را هم به همین روش با کمی آبلیمو حرارت دهید.

بعد از آماده کردن فیلینگ و مواد میانی گلت، خمیر گلت را از یخچال خارج کنید. سطح میزکار را آرد پاشی کنید سپس آغاز کنید به بازکردن خمیر با وردنه.

5- خمیر را باید به شکل دایره بزرگی صاف کنید. بهتر است خمیر را از ابتدا روی کاغذ روغنی باز و صاف کنید. تا انتقال آن به سینی فر راحت تر باشد.

اضافه های خمیر را باکاتر یا چاقو برش دهید. تا خمیر گرد و یکدستی داشته باشید.

6- سپس آن را روی سینی فر منتقل کنید. حالا باید مواد فیلینگ را روی خمیر بریزید. مواد پنیری که تهیه کردید و حالت کرمی پیدا نموده را با قاشق یا لیسک روی خمیر منتقل کنید و به آرامی پخش کنید.

بیشتر بخوانید: فهرست 21 غذاهای نو و متفاوت؛ برای ناهار و مهمانی

7- دقت کنید که زمانی که فیلینگ پنیری را روی خمیر میکشید دو سانت تا لبه خمیر فاصله بگذارید. بعد از اینکه فیلینگ پنیری را روی خمیر زدید، سبزیجات شامل بادمجان، کدو و قارچ سرخ شده را روی فیلینگ پنیر قرار دهید.

8- گوجه های گیلاسی را هم برش دهیدو روی فیلینگ بذارید در نهایت برش های پیاز قرمز روی مابقی مواد به هرشکلی که مایلید قرار دهید.

سپس لبه های خمیر را تا روی مواد و قسمتی که فیلینگ پنیر زدید، تا بزنید.

9- تا خمیر به شکل زیر در بیاید. لبه های خمیر را باید با زرده تخم مرغ رومال کنید به این صورت که یک عدد زرده تخم مرغ را هم بزنید تا از لختگی در بیاید.

10- سپس به وسیله براش یا فرچه زرده تخم مرغ را روی سطح خمیرِ تا خورده بمالید و تمام سطح لبه های خمیر را با زرده تخم مرغ رومال کنید. کمی کنجد روی لبه های خمیر و قسمت های رومال زده بریزید.

سینی فر را در فر با دمای 180درجه سانتی گراد برای مدت 40 دقیقه قراردهید. بعد از گذشت این زمان و طلایی شدن خمیر، آن را از فر خارج کنید.

گلت زیبای شما آماده است!

نکات لازم در تهیه گلت:

  • برای مواد این گلت هر نوع سبزیجاتی را میتوان جایگزین کرد.
  • میتوانید فقط از گوجه و قارچ یا گوجه و بادمجان بهره ببرید.
  • برای مواد فیلینگ گلت به جای ماست چکیده یا پنیر خامه ای و فتا میتوانید از سس مایونز بهره ببرید. یا تنها از پنیرخامه ای بهره ببرید.
  • اگر مایل بودید میتوانید زیر سبزیجات از پنیر پیتزا یا موزارلا بهره ببرید.
  • به عنوان فیلینگ، از سس پستو هم میتوانید برای فیلینگ اولیه جایگزین کنید. همانطور که ذکر شد تهیه گلت بسیار راحت است و کافیست کلیت تهیه این خمیر را بدانید تا بتوانید برترین و خوشمزه ترین گلت ها را طبق سلیقه خود و بامواد مختلف تهیه کنید.
  • برای تهیه خمیر گلت حتما دقت کنید که کره اصلا نرم نباشد و کاملا سردِ سرد باشد. در واقع به محض اینکه خواستید خمیر را تهیه کنید، کره را از یخچال خارج کنید تاکره نرم نگردد در غیر این صورت خمیر خوبی نخواهید داشت!
  • برای تهیه خمیر گلت میتوانید به صورت دستی و تنها با استفاده از دست خمیر را تهیه کنید به این شکل که همه مواد را با دست یا قاشق مخلوط کنید فقط دقت کنید زمانی که کره را اضافه میکنید اصلا نباید خمیر را به اصطلاح چنگ بزنید یا با کف دست کره و آرد را مخلوط کنید. اینکار را فقط و فقط با نوک انگشتان دست انجام دهید در غیر این صورت گرمای دست باعث آب شدن کره و در نتیجه خمیر نامناسب خواهد شد!

امیدوارم این آموزش برای شما مفید باشد و این غذای بدون گوشت خوشمزه و مجذوب کننده را به راحتی در منزل تهیه کنید و لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: 5 غذای بدون مرغ و گوشت؛ مقرون به صرفه و با صرفه

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه گلت (galette) با بادمجان و قارچ؛ غذای فرانسوی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گلت (galette) با بادمجان و قارچ؛ غذای فرانسوی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید