10 گیاه آپارتمانی که در آشپزخانه شما به خوبی رشد می نمایند

به گزارش وبلاگ نیازمندی، آشپزخانه یکی از مهم ترین قسمت های خانه است. یکی از برترین گزینه ها برای تزیین فضای آشپزخانه، استفاده از گیاهان آپارتمانی است. گل های آپارتمانی می توانند هوای آشپزخانه را تصفیه نمایند و ظاهر زیبا و دلنشینی به این قسمت از خانه بدهند. در ادامه چند گیاه آپارتمانی برای نگهداری در آشپزخانه را معرفی می کنیم. با خبرنگاران مگ همراه باشید.

10 گیاه آپارتمانی که در آشپزخانه شما به خوبی رشد می نمایند

کدام گیاه آپارتمانی برای آشپزخانه مناسب است؟

در خصوص اینکه چه گیاهی را باید در آشپزخانه نگهداری کنید، یک قانون کلی وجود ندارد. چون آشپزخانه ها در خانه های مختلف شرایط کاملاً متفاوتی دارند. مقدار نور، دمای هوا، تعداد پنجره ها و… در هر آشپزخانه ای فرق دارد. اما گیاهانی که در ادامه معرفی می کنیم در دسته گیاهان آپارتمانی مقاوم قرار می گیرند که تقریباً در هر شرایطی می توانند دوام بیاورند و رشد نمایند.

در مجموع آشپزخانه ها معمولاً دارای پنجره هستند و نور ملایم تا زیاد دریافت می نمایند. به خاطر پخت وپز، هوای آن ها کمی مرطوب است. شاید دوست داشته باشید که فضای کانتر آشپزخانه خالی بماند و گلدانی روی آن نگذارید. در این صورت، گلدان های آویز برترین انتخاب برای قرار دادن در آشپزخانه است.

گیاهان آپارتمانی مناسب برای آشپزخانه

با توجه به شرایط آشپزخانه مثلاً مقدار نوری که دریافت می نماید، مقدار رطوبت و دمایی که دارد می توانید یک یا چند مورد از گیاهان آپارتمانی زیر را انتخاب کنید. این گیاهان معمولاً مقاوم هستند و حتی اگر تازه کار باشید از پس نگهداری آن ها برمی آیید.

1. پوتوس

پوتوس بدون شک یکی از راحت ترین گیاهان آپارتمانی برای کاشت و نگهداری است. اگر دنبال لیست گیاهان آپارتمانی مقاوم باشید، معمولاً نام پوتوس را می توانید در تمام لیست ها به اسم گیاه سازگار و مقاوم در شرایط مختلف ببینید.

پوتوس به راحتی با شرایط مختلف سازگار می گردد و می تواند شرایط نوری مختلف را تحمل کند. این گیاه آپارتمانی در برابر خشکی هم مقاومت زیادی دارد. یعنی اگر فراموش کنید به آن آب بدهید برای مدت تقریباً طولانی، شرایط را طاقت می آورد و زود خراب نمی گردد. علاوه بر این، پوتوس یکی از گیاهان آویز بسیار زیبا است به همین علت برای نگهداری از آن لازم نیست بخش زیادی از اپن آشپزخانه را به گذاشتن گلدان اختصاص دهید. بدون اینکه فضایی را روی کانتر اشپزخانه بگیرد، می توانید آن را از جایی آویزان کنید و از زیبایی خیره نماینده ای که به آشپزخانه می دهد لذت ببرید.

اگر گیاه پوتوس شما دارای رگه های سفیدرنگ روی برگ ها است، ممکن است در نور کم خوب رشد نکند و اگر نور محیط بسیار کم باشد ممکن است رنگ آن کاملاً سبز گردد. فقط قسمت های سبز گیاه می توانند برای گیاه انرژی فراوری نمایند به همین علت گیاهان وقتی نور کافی دریافت ننمایند، ممکن است رگه های رنگی خود را از دست بدهند و سبزتر شوند.

پوتوس را می توانید به راحتی با قله زدن ساقه تکثیر کنید. برای این منظور بخشی از ساقه را داخل آب بگذارید تا ریشه بزند و بعد داخل یک گلدان دیگر بکارید. با این روش می توانید چندین گلدان دیگر درست کنید و آن را به دوستان و عزیزان خود هدیه دهید.

2. فیلودندرون

یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی مقاوم که معمولاً به نگهداری و مراقبت کمی احتیاج دارد، گیاه فیلودندرون است. فیلودندرون هم برای کاشتن در گلدان های آویز مناسب است به همین علت جای زیادی روی کانتر آشپزخانه نمی گیرد. فیلودندرون هم مثل پوتوس نسبت به خشک ماندن مقاومت زیادی دارد. این گیاه برای رشد مناسب به نور میانه تا زیاد احتیاج دارد. به همین علت اگر آشپزخانه ای دارید که پنجره های عظیم دارد و نور کافی دریافت می نماید می توانید فیلودندرون را برای نگهداری انتخاب کنید. البته نور مناسب برای فیلودندرون باید غیرمستقیم باشد.

فیلودندرون رنگ ها و انواع مختلفی دارد و یکی از گیاهانی است که آن را به اسم تصفیه نماینده هوا می شناسند.

فیلودندرون را می توانید به راحتی با قلمه گرفتن از ساقه تکثیر کنید و معمولاً قلمه زدن آن موفقیت آمیز خواهد بود. این گیاه، خاک با رطوبت میانه را دوست دارد. در بهار و تابستان می توانید مقداری کود مایع مخصوص گیاهان آپارتمانی پای آن بریزید. برای اینکه فیلودندرون رشد خوبی داشته باشد، بد نیست که گاهی برگ های آن را با پارچه نم دار به آرامی از غبار پاک کنید. در مجموع این گیاه سرعت رشد زیادی دارد و خیلی زود می توانید آن را تکثیر کنید و به عزیزانتان هدیه کنید.

3. سبزی

اگر آشپزخانه عظیم و نورگیر دارید، یکی از چیزهایی که می توانید بکارید و از آن ها برای تهیه غذا هم بهره ببرید، انواع سبزی است. هیچ چیزی بهتر از آشپزی کردن با سبزی های تازه و معطر نیست. این کار نه تنها لذتی وصف ناشدنی دارد بلکه باعث می گردد بتوانید از خواص بی نظیر سبزی ها در رژیم غذایی خود بهره مند شوید. با این روش در تمام طول سال به سبزی های تازه و ارگانیک دسترسی دارید.

برای اینکه بتوانید در آشپزخانه خود سبزی بکارید، باید ابتدا مطمئن شوید که آشپزخانه شما در بیشتر ساعت روز نور زیاد و مستقیم دریافت می نماید. در این صورت سبزی ها خیلی خوب رشد می نمایند. البته با یاری نور مصنوعی هم می توانید نور مورد احتیاج برای گیاهان را تأمین کنید. از جمله سبزی هایی که کاشت آن ها در خانه راحت است می توان به پیازچه، جعفری، نعناع، آویشن، رزماری، ریحان و گشنیز اشاره نمود.

یکی از مزایای کاشت سبزی در خانه این است که می توانید از هدر رفتن آب جلوگیری کنید. آبی که برای شستن میوه و سبزی و برنج استفاده می کنید، نگه دارید و آن را برای آبیاری کردن گلدان سبزی ها بهره ببرید. با این کار هم آب کمتری را راهی فاضلاب می کنید و هم به سبزیجات تازه و معطر دسترسی دارید.

4. گیاهان گوشتی یا ساکولنت ها

اگر یک پنجره روشن و آفتابی در آشپزخانه دارید، ساکولنت ها گزینه خوبی برای نگهداری در این محیط هستند. از کلمه ساکولنت برای دسته بندی گیاهانی استفاده می گردد که می توانند آب را در اندام های مختلف خود ذخیره نمایند مثلاً در ساقه یا در برگ ها. به همین علت ساکولنت ها معمولاً در برابر کم آبی دوام می آورند و نسبت به بسیاری از گیاهان آپارتمانی دیگر، به مراقبت کمی احتیاج دارند.

ساکولنت ها تنوع بسیار زیادی دارند و در شکل ها و رنگ های مختلف دیده می شوند. حتی میزان آن ها هم متنوع است. از مشهورترین و محبوب ترین ساکولنت ها می توان به ساق عروس یا اکوریا، هاوورتیا، آلوئه ورا، کراسولا، کالانکوئه، ناز و… اشاره نمود.

اگر فضای آشپزخانه شما مناسب است اما وقت کافی برای نگهداری از گل و گیاه ندارید، با خیال راحت می توانید یکی از انواع ساکولنت ها را انتخاب کنید.

5. گیاه گندمی

گیاه گندمی یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که تقریبا در خانه همه علاقه مندان به گل و گیاه می توانید آن را پیدا کنید. یکی از دلایل محبوبیت این گیاه این است که به راحتی می توانید از آن نگهداری کنید و مراقبت بسیار کمی احتیاج دارد. از طرفی، تکثیر کردن آن بسیار راحت است و در مدت خیلی کم می توانید چندین گلدان گندمی درست کنید و خودتان نگه دارید یا به دیگران هدیه دهید.

گیاه گندمی یکی از گیاهان آویز است؛ یعنی می توانید آن را در یک گلدان مخصوص بکارید و در ارتفاعی آویزان کنید. این گیاه اگر در شرایط خوبی قرار بگیرد، گل های سفید و زیبایی می دهد. این گلدان را نباید زیر نور مستقیم آفتاب قرار دهید چون تابش مستقیم آفتاب برگ های آن را می سوزاند. گیاه گندمی از گیاهان آپارتمانی مقاوم است و بدون دردسر می توانید آن را در قسمت های مختلف خانه از جمله آشپزخانه نگهداری کنید.

6. سانسوریا

سانسوریا یا گیاه ماری یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی محبوب است. محبوبیت این گیاه دلایل متعددی دارد از جمله اینکه نگهداری از آن تقریباً راحت و بدون دردسر است. گیاه ماری در رنگ ها، شکل ها و میزان های مختلف دیده می گردد و با کمترین مراقبت و صرف کمترین زمان می توانید به خوبی از آن نگهداری کنید و از داشتن یک گلدان زیبا در اشپزخانه لذت ببرید.

این گیاه در نور به وسیله تا کم می تواند دوام بیاورد و به رشد خود ادامه دهد به همین علت لازم نیست بخش زیادی از طاقچه پنجره را به نگهداری از این گلدان اختصاص دهید. حتی یک گوشه کم نور و خالی آشپزخانه می توانید آن را بگذارید و مطمئن باشید که با مسئله ای روبرو نمی گردد.

تکثیر کردن سانسوریا با قلمه زدن انجام می گردد راحت است اما باید این نکته را به خاطر بسپارید که این گیاه به ماندن در آب حساس است و خیلی زود خراب می گردد. به همین علت برای قلمه زدن بهتر است که از خاکی که زهکشی مناسبی داشته باشد بهره ببرید. حدود 70 نوع گیاه سانسوریا وجود دارد که بومی منطقه ها نیمه استوایی هستند. این گیاه به آب زیاد احتیاج ندارد به خصوص در فصل زمستان باید تعداد دفعاتی که به آن آب می دهید کاهش دهید.

7. فیکوس الاستیکا یا گیاه لاستیک

اگر دنبال یک گیاه عظیم برای نگهداری در آشپزخانه هستید گیاه فیکوس الاستیکا انتخاب مناسبی است. این گیاه در شرایط مختلف می تواند رشد کند و خیلی زود با محیط سازگار می گردد. این گیاه اگر در شرایط مناسب مثل زیستگاه طبیعی خود قرار بگیرد، به میزان یک درخت رشد می نماید.

اگر می خواهید آن را در فضای بسته و در خانه نگهداری کنید باید مرتب هرس کنید تا در شکل و میزان ای که می خواهید، باقی بماند. این گیاه هم شکل ها و رنگ های متنوعی دارد و متناسب با دکوراسیون آشپزخانه خود می توانید هر کدام را که مناسب بود انتخاب کنید.

فیکوس الاستیکا به مراقبت های کمی احتیاج دارد و در نور کم به خوبی رشد می نماید. تنها چیزهایی که باعث از بین رفتن گیاه می گردد این است که آن را به مکانی تاریک تر و سردتر منتقل کنید، زیاد جابه جا کنید یا اینکه بیش از حد لازم آب بدهید. کاهش ناگهانی دما برای این گیاه مناسب نیست. بنابراین در زمان تغییرات فصول، سعی کنید آن را کنار درز درها و پنجره ها که باد سرد از آن وارد می گردد، قرار ندهید.

این گیاه در نور کم دوام می آورد ولی بهتر است آن را جایی بگذارید که نور میانه و البته غیرمستقیم دریافت کند. رطوبت نرمال اتاق برای این گیاه مناسب است.

8. گیاه قهوه

فرقی نمی نماید که عاشق قهوه باشید یا نه، گیاه قهوه یکی از برترین گیاهان آپارتمانی است که می توانید به آشپزخانه خود اضافه کنید. البته برداشت کردن دانه قهوه از یک گیاه آپارتمانی تقریباً ممکن نیست اما برگ های براق و درخشان و الگوی رشد مجذوب کننده این گیاه باعث شده که یک گیاه محبوب و زیبا برای نگهداری در خانه باشد. گیاه قهوه به نور زیاد و غیرمستقیم احتیاج دارد و برای اینکه رشد خوبی داشته باشد باید آن را مرتب آب بدهید.

این گیاه در بهار گل های سفید زیبایی می دهد. این گل ها بعدا به میوه ای تبدیل می شوند که رنگ آن از سبز به سمت قهوه ای تغییر می نماید. هر میوه دارای دو دانه است که طی فرایندی دانه قهوه را از آن تهیه می نمایند. این گیاه در منطقه بومی خودش به یک درخت میانه تبدیل می گردد. اما اگر می خواهید آن را در خانه نگهداری کنید باید مرتب هرس کنید تا میزان آن بیش از میزان عظیم نگردد.

برای اینکه این گیاه به برترین شکل رشد کند باید شرایطی را که در زیستگاه طبیعی آن وجود دارد فراهم کنید؛ یعنی محیطی با رطوبت زیاد، آب زیاد با زهکشی مناسب، دمای نسبتاً خنک و خاک غنی و کمی اسیدی. این گیاه رطوبت دوست است و باید خاک آن همواره مرطوب باشد ولی ریشه ها نباید در آب بمانند.

9. زامیفولیا یا جواهر زنگبار

اگر دنبال یک گیاه آپارتمانی می گشت که به مراقبت کمی احتیاج داشته باشد، گیاه زامیفولیا یکی از گزینه هایی است که می توانید انتخاب کنید. این گیاه بسیار سازگار است و تقریباً با هر شرایطی کنار می آید. فرقی نمی نماید که آشپزخانه شما پرنور باشد یا نور کمی دریافت کند در هر صورت گیاه زامیفولیا با آن سازگار می گردد.

چون این گیاه از زمین ساقه یا ریزوم رشد می نماید، به آب زیاد احتیاج ندارد و به همین علت در برابر خشک ماندن، برای مدتی طاقت می آورد. اگر وقت کمی برای نگهداری از گل و گیاه دارید، می توانید زامیفولیا را با خیال راحت انتخاب کنید. این گیاه در برابر بیماری ها و آفت های رایج گیاهان آپارتمانی هم مقاوم است. از اواسط تابستان تا اوایل پاییز گل می دهد البته گیاهانی که در فضای داخلی خانه نگهداری می شوند ممکن است به ندرت گل بدهند. گل های این گیاه بسیار ریز است.

زامیفولیا ریزوم های عظیمی شبیه سیب زمینی دارد که آب را درون خودشان نگه می دارند. به همین علت است که این گیاه در برابر خشک ماندن دوام می آورد. این گیاه را می توانید با کاشت مجدد همین ریزوم ها تکثیر کنید.

10. بنفشه آفریقایی

اگر دوست دارید در آشپزخانه خود گیاهان گل دار با رنگ های زیبا و خیره نماینده داشته باشید، بنفشه آفریقایی برترین انتخاب است. بنفشه آفریقایی اگر در شرایط مناسبی نگهداری گردد، در تمام طول سال گل می دهد. گل های بنفشه آفریقایی تنوع رنگ بسیار زیادی دارند. این گیاه آپارتمانی کوچک، نور زیاد و غیرمستقیم را ترجیح می دهد و آن را باید مرتبا آب بدهید.

جمع بندی

آشپزخانه یکی از قسمت های خانه است که وقت زیادی را در آن می گذرانیم و گل های آپارتمانی می توانند برترین گزینه برای نگهداری در آشپزخانه باشند. گیاه آپارتمانی مناسب برای آشپزخانه را باید با توجه به شرایط آشپزخانه خود انتخاب کنید. ابتدا شرایط محیط را آنالیز کنید و با توجه به مقدار نور و رطوبت و دما و با توجه به مقدار وقتی که می توانید برای نگهداری گل و گیاه بگذارید، برترین گیاه را برای آشپزخانه انتخاب کنید.

استفاده از گل های آپارتمانی در آشپزخانه می تواند جلوه ای خیره نماینده و زیبا به محیط بدهد و با وجود این گل ها از حضور در آشپزخانه خود و نگهداری از آن ها لذت خواهید برد.

منبع: Thespruce

منبع: دیجیکالا مگ

به "10 گیاه آپارتمانی که در آشپزخانه شما به خوبی رشد می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 گیاه آپارتمانی که در آشپزخانه شما به خوبی رشد می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید