نتایج بنچمارک مک بوک پرو از عملکرد بی نظیر پردازنده M1 مکس خبر می دهد
به گزارش وبلاگ نیازمندی، مطابق انتظار مک بوک های پرو 14 و 16 اینچی با پردازنده تازه M1 Max اپل، امتیازات بسیار خوبی را از لحاظ عملکرد CPU در بنچمارک گیک بنچ را به دست آوردند. این عملکرد فوق العاده بسیار شبیه به عملکرد دسکتاپ مک است که از پردازنده اینتل استفاده می نمایند.

تنها چند ساعت پس از معرفی رسمی مک بوک های پرو 14 و 16 اینچی با پردازنده تازه M1 Max اپل در رویداد Unleashed، اولین بنچمارک این پردازنده در فضای مجازی منتشر شده است. به نظر می رسد که عملکرد پردازنده M1 Max اپل فراتر از انتظارها ظاهر شده که رضایت بسیاری از کاربران و علاقمندان این حوزه را قطعا به خود جلب خواهد نمود.
طبق آخرین گزارش ها، پردازنده تازه M1 Max اپل در بنچمارک معتبر گیک بنچ توانست در آزمایش تک هسته ای امتیاز 1749 کسب کند و در آزمایش چند هسته ای امتیاز فوق العاده 11542 را به دست آورده است. با این نتیجه، به نظر می رسد که تراشه M1 Max حدود 65 درصد سریع تر از پردازنده M1 در مک بوک پروهای 13 اینچی سال 2020 است که یکی از قدرتمندترین تراشه های گوشی هوشمند در بازار محسوب می گردد. بنابراین چیپست M1 Max اپل عملکرد بهتری نسبت به سایر تراشه های محصولات این غول آمریکایی دنیای فناوری دارد. تنها پردازنده اینتل Xeon با 16 هسته که پیش تر در مک و آی مک پرو استفاده شده، سرعت بیشتری نسبت به این تراشه دارد.
با عملکرد بی نظیر چیپست M1 Max در بنچمارک معتبر گیک بنچ، به نظر می رسد که پردازنده M1 Max با تراشه 12 هسته ای اینتل Xeon W 3235 عمکلرد یکسانی داشته باشد. اینتل، رقیب اپل که در حال آماده شدن برای معرفی پردازنده های تازه خود است احتمالا از چیپست هایی رونمایی خواهد نمود که در مقابل تراشه های بی نظیر اپل در مک بوک های پرو 14 و 16 اینچی، حرفی برای گفتن داشته باشند.
در اینجا نگاهی کوتاه خواهیم داشت به دو پردازنده تازه اپل یعنی M1 Pro و M1 Max که دیشب در مراسم اپل از آن ها رونمایی شده است. این دو چیپست نسخه هایی از تراشه M1 هستند که پاییز سال قبل معرفی گردید و اکنون قلب تپنده مک بوک پرو تازه اپل را تشکیل می دهد. تراشه اصلی M1 کمتر از یک سال پیش به عنوان اولین تراشه اختصاصی اپل در لپ تاپ های اپل به بازار معرفی گردید. این تراشه در زمان معرفی محصولات اپل در مک بوک ایر تازه اپل و مک بوک پرو 13 اینچی استفاده شد.
پردازنده های M1 Pro و M1 Max با فناوری 5 نانومتری ساخته شده اند که اپل از پیشرفت چشمگیر در عملکرد آن ها خبر می دهد؛ از جمله استفاده از هسته گرافیکی و پردازشی بیشتر و رم بالاتر. تراشه M1 Pro از تراشه M1 هفتاد درصد سریع تر است و عملکرد گرافیکی دو برابری دارد. در حالی که معماری پایه در M1 پرو مشابه نسل قبلی است، اما تعداد هسته ها افزایش پیدا نموده و اکنون با 10 هسته روبه رو هستیم که شامل 8 هسته قدرتمند و 2 هسته کم مصرف می گردد. اپل بعلاوه از پردازنده گرافیکی با 16 هسته استفاده کرد که 2048 واحد اجرایی دارد. تراشه تازه اپل بعلاوه از حافظه رم بیشتری برخوردار است و حداکثر از 32 گیگابایت رم با پهنای باند 200 گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی می نماید. در مجموع این پردازنده از 33.7 میلیارد ترانزیستور و 10 هسته تشکیل شده که تقریبا دو برابر ترانزیستور تراشه M1 محسوب می گردد.
اپل بعلاوه در این مراسم از چیپست قدرتمندتری با نام M1 Max رونمایی نموده که پیکربندی 10 هسته ای CPU دارد که شامل 8 هسته قدرتمند و2 هسته کم مصرف، 64 گیگابایت حافظه رم با پهنای باند 400 گیگابایت بر ثانیه و پردازنده گرافیکی 32 هسته ای است. تراشه M1 Max دارای 57 میلیارد ترانزیستور است که بزرگ ترین تراشه ای که اپل تا به امروز ساخته به شمار میرود. بعلاوه اپل در این مراسم اعلام نموده که تراشه های تازه M1 Pro و M1 Max تا 1.7 برابر عملکرد پردازشی قوی تری نسبت به چیپست M1 دارند.
منبع: Notebookcheck
منبع: دیجیکالا مگ