راهنمایی محققان به پژوهش های علوم شناختی با ارائه گرنت های حمایتی

به گزارش وبلاگ نیازمندی، در نشست مشترک میان معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت آموزشی وزارت بهداشت و ستاد علوم و فناوری های شناختی بر لزوم ارائه گرنت ها و برنامه های حمایتی جهت جذب دانشجویان و محققان برای توسعه تحقیقات در زمینه علوم شناختی تاکید شد.

راهنمایی محققان به پژوهش های علوم شناختی با ارائه گرنت های حمایتی

دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تاکید بر اینکه باید در جهت توسعه تحقیقات در حوزه های نو که منجر به ارائه خدمات شناختی و بالینی گردد همکاری کنیم، گفت: حوزه های سالمندی، درمان، پیشگیری و غیره همه زمینه های مناسبی برای همکاری هستند باید ضمن ایجاد مشوق و حمایت های همه جانبه، زیرساخت های آزمایشگاهی را در اختیار این تحقیقات قرار دهیم.

وی اضافه کرد: ترجمان این تحقیقات باید به خدمات تبدیل گردد و در مراکز درمانی و خانه های بهداشت ارائه گردد تا مردم از آن بهره مند شوند.

نجفی بر لزوم شکل گیری زبان مشترک میان دو وزارتخانه بهداشت و علوم اشاره نمود و گفت: وزارت علوم با بسیاری از رشته های ما در وزارت بهداشت آشنایی ندارد و همینطور برعکس.

وی اضافه کرد: باید سمپوزیوم های مشترکی میان دو مجموعه برگزار گردد؛ اساتید در هر دو حوزه تعامل نمایند و ارتباطات و همگرایی میان دو وزارتخانه در لایه های زیرین برقرار گردد تا در نهایت به یک زبان مشترک برسیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: لازم است گرنت ها و برنامه های حمایتی مختلف از جانب معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، موسسه نیماد و ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی به توسعه فعالیت ها در این حوزه اختصاص داده گردد که آمادگی لازم از سوی وزارت بهداشت وجود دارد.

دکتر سیدکمال خرازی دبیرستاد علوم و فناوری های شناختی گفت: نیاز است نیروی انسانی را در نهادهای باثبات و غیروابسته به دستگاه های دولتی تربیت کنیم تا اکوسیستمی تعریف گردد و در آن بخش های مختلف در کنار یکدیگر فعالیت نمایند.

خرازی با بیان اینکه باید به ایجاد، ارزیابی، حفظ و ارتقای بازی های شناختی بر بستر رایانه و تلفن همراه توجه ویژه گردد. اضافه کرد: برای مثال پیش بینی می گردد این ابزارها آینده علوم شناختی و سلامت شناختی را تحت تاثیر قرار خواهند داد. باید دانشجویان برتر را به کار تحقیقاتی در امور شناختی ترغیب کنیم.

حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه در کنار رشد جزیره ای به رشد توده ای هم باید توجه گردد و فقط همه برنامه ها را برای افراد باهوش در نظر نگیریم، گفت: دو دهه آینده کشور افغانستان به روانپزشک و روانشناس نیاز دارد در حالیکه اکنون بیشترین نیازشان به جراح و متخصص زنان است باید از امروز برای پرورش دانشجویان خارجی در این حوزه ها برنامه ریزی کنیم.

وی با پیشنهاد اینکه علوم شناختی در محورهای المپیاد دانشجویی و جشنواره رازی وزارت بهداشت گنجانده گردد، گفت: به طور معمول محورهای المپیادها برای دانشجویان مجذوب کننده است. برای مثال چندسالی است که فلسفه پزشکی را در محورهای المپیاد اضافه کردیم. با اینکه تعداد انگشت شماری از دانشجویان به این حوزه علاقه مند شدند ولی این برای ما کافی است.

در سرانجام براساس تصمیم مدیران ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی و معاونین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار است موافقت نامه مشترک میان دو طرف منعقد و طرفین در بخش ها و زمینه های مختلف از جمله برگزاری فراخوان های مشترک ، اجرای طرح های پژوهشی، برنامه ریزی آموزشی، برپایی دوره های کوتاه مدت مهارتی با یکدیگر همکاری نمایند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "راهنمایی محققان به پژوهش های علوم شناختی با ارائه گرنت های حمایتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمایی محققان به پژوهش های علوم شناختی با ارائه گرنت های حمایتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید